Slask och blask

Idag har det snöat och regnat och snöat och regnat i Stockholm,
och typ alla hade paraply,
förutom Anna.
Har jag missat nåt eller???

Jag visste det!!

Aha....jag visste väl det! De såg ju så gulliga ut under Idol så kanske inte så oväntat. All lycka till i framtiden!

Ibland går det för fort....

Så har även denna helg passerat och man undrar-vad hände? När man var liten gick dagarna långsamt och en vecka var en ocean av tid. Nu känns en vecka mer som en halvfull pöl av tid. Tiden som är så viktig försvinner ibland lite väl fort. Ibland skulle man vilja stanna upp en stund och bara var som i ett svart hål av tid där tiden stod still men man själv fortsatte med sitt liv.
Men ibland undrar jag om det verkligen är bättre att stanna upp för jag tycker att tiden flyger iväg även när jag stannat upp. Var tex ledig både torsdag och fredag och hade en riktig långhelg men vad jag gjorde i torsdags och fredags kan ingen levande människa svara på, inte jag iallafall. Det är som om de två dagarna redan är bortraderade från minnet.
Ja alltså jag vet att käre D fyllde år i fredags och att jag grattade honom och att han sen åkte till Uppsala.....men vad gjorde jag dom timmarna när han var där?? Ingen som vet. Läskigt! Torsdagen är ganska blank, helt borta, försvunnen, finns inte mer....ingen aning om vad jag gjorde. Jag vet däremot vad jag inte gjorde....PLUGGADE... som jag borde ha gjort. Fy på dej Anna!
Ja det här med tid är knepigt, man vill ha mer men när man har tid gör man inget vettigt med den.


Före och efter: Tavelupphängning

Hemma hos oss i vår lilla två har vi numer ett litet galleri. Det är inte stort men storleken spelar ju som bekant ingen roll. Det fiffiga i kråksången är att vi har använt oss av galleriskenor och behöver därför inte borra mer än två hål i våra stenhårda väggar. Mycket bra!
Galleriskenor består av en skena som har ett spår i undersidan som man trär in en liten vagn eller mutter  i. I den vagnen/muttern fäster man en genomskinlig tråd, modell tjockare "fiskelina", sedan trär man på små krokar på linan och på dom hänger man upp sina tavlor. Klurigt va´!?
image14
Vårt "enorma" galleri ligger vid arbetshörnan, det är skåpen med alla pärmar odyl som skymtar. Här kommer det i framtiden att bli ett nedfällbart arbetsbord med bra förvaring. Känslan jag vill ha är lite maskulint, mörka detaljer, New York-känsla, enkelt men personligt. På arbetsbordet kommer vi att ha en krokodilmönstrad linoleum, svart. Med lite schyst belysning kommer det nog att bli som jag har tänkt.....hoppas jag!
image13
Nu har man väl nästan blivit "outad" eftersom det är jag och sambon på vissa av det oerhört vackra bilderna!! Ursäkta hemskt dålig kvalite på bilderna men det är kolmörkt i vår hall och blixten ville inte riktigt som jag....så så var det med det!

Grattis du gamle man!

Hipp hipp hurra för käre D idag! Sambon fyller hela 26 år och börjar närma sig de 30. Ojoj!
Det storslagna firandet imorse bestod av en stor bukett med tulpaner och en present på rakning. Vaddå tänker ni kanske nu men han ska få gå till en riktig barberare och bli ompysslad. Klippt och rakad med riktig kniv och varma handdukar och hela tjottaballongen. Även en man måste ju få skämma bort sig ibland.
Efter ompysslandet av den manliga sidan av familjen tänkte jag att vi skulle gå och käka lite brunch på något mysigt ställe, vet dock inte vart än. Tror att det kan bli en uppskattad dag. Vad tror ni??

image15

Ken Leeeeeeeeeee.............



tulibo dibu douchoo!!!!

Man får vara glad för det lilla med svenska "Idol"....att de flesta iallafall kan bättre svenska än denna dam....eller???

bla bla bla bla

Bla bla bla jag jag jag jag jag jag men jag har faktiskt hört bla bla bla jag jag jag bla bla bla jag jag jag jag jag jag men jag då hallå glöm inte mej!!!!

Ibland blir man så trött på människor......underförstått; apless på vissas förmåga att bara prata om sej själva HELA J*VLA TIDEN!!!#%&¤#&&/###&%&&/%&¤¤¤#¤#"%¤#&%¤/(/¤#¤&/.............tycker jag typ om det!

Det är synd om folket.


Massa mässa

Dagarna går fort och snart är det dags för LIA. Längtar så!!!! Skönt att inte behöva sitta och pendla 3,5-4 timmar varje dag till skolan. Min LIA-plats ligger ganska nära där jag bor så restiden blir kanske en halvtimme...förstå att jag längtar, och dessutom kommer jag att börja 9.30. Underbart!! Sovmorgon here I come.

Dagen idag har varit fartfylld och väldigt blöt! Regnet har öst ner non-stop hela tiden. Inte kul, speciellt inte för dom som var ute och samlade mossa.....ja alltså vi håller på att förbereda vår monter som kommer att finnas på Trädgårdsmässan i april. Eller det är inte en monter utan en terrass. I den terrassen kommer det att finnas vissa element som inkluderar mossa, mer än så säger jag inte!!Hehehe. Jag tror att vår terrass kommer att bli jättefin (och inte för att skryta men det är faktiskt min grupps förslag som kommer att visas upp.) Tjoho!

Nej nu ska jag umgås lite med sambon som har ledig dag....inträffar inte så ofta, iallfall inte att de är efter varandra.

Ha det gott

Funktionshinderintresserade.........que!!

Antar att det är fler än jag som tittar på "En annan del av Köping". Jag har lite svårt att slita mig från gänget där jag tycker att Tobbe är helskön. Man kan ju lugnt säga ett killen har en egen stil.
Det som gör mig lite förbryllad är dom som presenterar, eller sponsrar eller vad det nu är, programmet; KlubbFH. Klubben för funktionshindrade och funktionshinderintresserade.....är det bara jag som tycker att det låter helt knasigt...nästan lite kinky. Ja jag vet det låter inte helt rätt iallafall!!

Nya bekantskaper och gamla vänner

Har hittat en ny alldeles underbar tidning som den tidningsjunkie jag är kan sitta och bläddra i fram och tillbaka och fram och tillbaka. Fylld med tips ideér och inspiration. Målet för min beundran är tidningen Rosie. Har köpt de senaste numren nu och tycker att den verkar hålla en jämn och fin kvalitée. Kanske en prenumeration kommer på tal snart.

Men döm om min förvåning när jag för 39:e gången bläddrar igenom den och tycker mig känner igen ett ansikte i ett av reportagen. Hmmm misstänkt lik en gammal jobbarkompis. Bläddrar fram och tillbka för att hitta namnet på modellerna. Och ja mycket riktigt där står det Emilia. Underbara söta gulliga Emilia är med i tidningen!!

Vi jobbade tillsammans en vår på en homestyling firma. Vi kånkade och bar möbler upp och ner i de trånga trapporna inne i stan. Försökte få någon slags ordning på lagret och åkte runt som skållade råttor för att få det fint inför försäljningen av lägenheter och hus.
En väldigt kul vår men en väldigt jobbig rent fysiskt. Det är inte riktigt som det ser ut på tv när dom piffar lite kuddar och tänder några ljus. Det kunde min rygg berätta om efter dom månaderna. Emilia utbildade sig till dekoratör och gjorde sin praktik och om jag inte minns fel så studerade hon uppe i Leksand på deras folkhögskola.
Kul var det iallafall men våra vägar skildes åt när jag började som floristlärling....och nu är hon med i tidningen så även hon verkar ha valt en ny väg i arbetslivet!!

image12

Pluggtid, pluggtid hela dan!

Veckorna försvinner fort i ett töcken av pluggande, sovande och lite socialisering då och då. En intensiv period som förhoppningsvis tar slut när jag går ut på LIA (lärande i arbetet) om några veckor. Annars är det mest ett evigt studerande och lösande av uppgifter som verkar bottenlöst. Är man som jag ganska duktig på att skjuta upp saker och ting blir ju inte saken bättre. Så det är den enkla förklaring till min frånvaro härifrån den senaste tiden....men bot och bättring ska ske.

image11

Så underbart skönt att ljuset börjar komma tillbaka!!! Nu är det nästan ljust när jag kliver upp på mornarna och snart kommer det att vara ljust från klockan fem.....härligt. Idag vaknade jag vid sjusnåret av att regnet slog mot fönsterbrädan. Håller på att bli galen på detta eviga droppandet ovanifrån, speciellt på morgonkvisten. Måste göra något åt vår fönsterbräda för det låter tokmycket inne i sovrummet när det regnar. Inte kul inte! Steg iallafall upp och tog en långfrukost och surfade runt på alla bloggar som jag inte hunnit uppdatera mig på den senaste tiden. Mycket surfande blev det, herregud vad alla är duktiga på att uppdatera.....kanske det som är meningen när man har en blogg Anna! Jaa jaa....man kan inte va som alla andra!

När käre D äntligen släpade sig upp vid tio-tiden gick vi och tränade. Seriöst eller hur! Efter lunch har jag roat mig med oerhört roliga foton på alla pinnar vi har till provet om två veckor. Växtlistor, som syns på bilden, ska redigeras och utökas och  Är man en nörd när man sitter och detaljstuderar knopparna på en parkolvon och kan tänka sig att köpa den bara för att knopparna är coola?? Svaret på den frågan är helt klart JA!

vaddå fritid....?

Stackars lilla bloggen har blivit helt ensam och övergiven den senaste tiden. Inte riktigt min mening men det bara blev så. Mycket i skolan gör att fritiden krymper till en minimum, så tisdagstemat denna tisdag känns passande...eller inte eftersom det känns som om jag inte har någon fritid.

Återkommer dock snart med lite bilder på förändringar här hemma.

RSS 2.0