Mumma....karde-mumma mums!

Moahhahhhaaa en semla.....bara till mig! Ninananananaannnaa.....och en tidning bara till mig! Lycka!!!!
image10

Mums.....klappa sig på magen, det var gott det här!!!!!!!

Tisdagstema: Längtan

Veckans tisdagstema är längtan och jag är nog inte den enda som längtar efter sommaren och värmen. Att få känna solens strålar mot huden. Det är ljust till klockan tio på kvällen och dagarna tar liksom aldrig slut.

Den här bilden tog käre D förra sommaren den där varma skälvande veckan i juni. Vi trodde att nu kommer sommaren för att stanna. Jag hade kjol på mig på kvällen och vinden var ljummen.
Det var den veckan innan våra liv förändrades på ett omvälvande sätt.
Den där veckan som alltid kommer att finnas som startskottet på något större och livsavgörande.
Det var den där veckan när ångesten flyttade in till oss.
Veckan käre D fick sina första lamslagande depressions/stress känningar.

image9

Efter flera turer till akuten under våren med allehanda sjukdomar och konstiga symptom blev det under sommaren klart för oss alla att det här är något som inte kommer att försvinna, det här var något stort och skrämmande.
Vart tar man vägen när man inte riktigt vet vad som är fel på en, bara att något är alldeles alldeles fel.
Tårarna rullar när jag skriver detta för att se sin fasta punkt, min klippa här i livet, inte kunna fungera som normalt utan allt skapar ångest och oro är oerhört jobbigt. Att se en människa i dess minsta beståndsdelar utan att kunna göra något är tungt. Att inte kunna hjälpa till och kunna säga att allt kommer att bli bra är påfrestande, för man vill inget hellre än att fixa allt...allt ska bli som det har varit.
Sommaren tillbringades med att prata, ta promenader, ta det lugnt, hantera känslor från förr som bubblade upp, prata ännu mer, långa filmkvällar och oroliga nätter.

Hösten kom och efter en slitsam sommar med mycket tårar och långa samtal kom vardagen ikapp. Att klara av ett sånt arbete som käre D har, var inte möjligt med den stress han kände.
Allt skapade stress, oro och ångest. Att vistas med mycket människor var jobbigt, att kliva upp på morgonen var jobbigt, att somna på kvällen var jobbigt, att planera mer än den här dagen var jobbigt, att vara ensam var jobbigt, det mesta var inte kul alls.

Terapi samtal och en förstående läkare gjorde att livet började få tillbaka något slags glädjefyllt innehåll. Saker och ting började få en ny mening, det är här och nu vi är. Det vi har gjort är gjort och kan inte göras ogjort, det som är i framtiden ligger framför oss och inget att oroa sig för nu.
Efter en långsam upptrappning på arbetet och mycket mental träning glider livet tillbaka i sin invanda bana. Det blir längre mellan stressattackerna och att vistas bland folk kan faktiskt vara inspirerande och givande inte bara ångestfyllt.
Idag skulle nog käre D klassas som "frisk" och det är skönt att höra honom säga; Vilken härlig dag, vad ska vi göra med den? En livsgnsita har letat sig in i dom där underbara ögonen jag blev kär i och på läpparna leker ett spjuveraktigt leende som smittar av sig och blir ett långt gemensamt skratt. Att leva livet här och nu är något vi verkligen har lärt oss.

Varför har jag då skrivit det här inlägget under temat längtan...det är väl inget att längta tillbaka till!?

Nej jag längtar verkligen inte tillbaka till den tiden som var då eller alla dom känlsor man hade då. Men jag skulle inte vilja vara utan det heller. Att få en sån kalldusch som det var fick även mig att stanna upp och tänka på hur jag lever mitt liv. Hur tänker jag om mig själv, och andra?
Jag kan ärligt säga att upplevelsen fick mig att uppskatta dom människor vi har runt oss och som verkligen bryr sig om oss. Min mamman var ett oerhört stöd både för mig och för D. Tacksamheten är oändlig.

Idag är längtan efter ett barn stort.  Med tanke på vart vi befann oss för lite mer än ett år sen när livet inte kändes mycket värt känns tanken att starta ett nytt liv helt överväldigande. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig....men det kan bli bra ändå!

Rosade rosor....orkar inte med dom!

Okej hade en hel del skolarbete att göra idag när jag kom hem....men det blev lixom inte så. Tog en kopp kaffe, tittade lite på tv, hängde lite tvätt, tittade lite mer på tv, slösurfade runt lite på bloggar.....ja och så var klockan helt plötsligt åtta och dax för Simon och Tomas.....oj då hann jag inte med skolarbetet....attans då.

Borde ha gjort det här:
image6

....men pysslade med det här istället
image8

äsch då!

men rosor är liksom inte riktigt min grej, att surfa runt på alla trevliga bloggar är däremot min grej!

Time to get dirty.....

Nu när ljuset äntligen är på väg tillbaka till oss är det dags att börja för-så inne de växter som behöver lite extra tid på sig att komma upp. Dom som behöver lite mer tid än andra är tex flitiga lisa, lobelia, verbena mm mm. Man bör dock tänka på att dom små telingarna som kommer upp behöver lite extra belysning för att bli kraftiga plantor.

image5


Alltihemmet
 hade en bra artikel för dem som vill skita ner fingrarna redan nu och se livet spira om ett litet tag.

Foton: Alltihemmet, eget montage.

Seg som ett kolasnöre....

....känner jag mig för tillfället. Dagen har lixom sniglat sig lite fram med lite flyttstädning hos svåger och svägerska lite slapptid hemma och väntan på att melodifestivalen ska börja....guud man låter som en riktig pensionär. Jaja man få skylla på att jag inte är riktigt på topp just nu.
Ja jag lyckades sega mig iväg till skolan i torsdags och fick vara ute i skogen halva dan och såga och jag fällde det träd som jag är mest nöjd med hitills. Mitt i prick så att säga....sen var jag nöjd med den dan och gick mest omkring som en ökenvandrare med halsduken uppdragen över näsan och mössan långt nere i pannan. Var väl egentligen inte nån bra idé att gå till skolan eftersom det straffar sig efteråt. Men jag är nöjd med mitt fällda träd så det var värt det!!
I fredags, efter att ha sovit typ 16 timmar!!!, var jag faktiskt ganska pigg och vädret var ju strålande så jag och käre D gick ut på långpromenad. Skönt med lediga fredagar! Tog med mig kameran och tänkte att jag kunde knäppa lite bilder. Ja en bild hann jag ta innan batteriet tog slut......planering, Anna, planering! Jamen ett kort blev det iallafall som kan beskådas här under...inte det bästa, men det enda!
På kvällen var det ju dags för lite kulturell(?) underhållning i form av R.E.A. Ja det går väl inte att komma därifrån utan att ha dragit på smilbanden i stort sett hela tiden.....helt hysteriskt roligt. Jag måste erkänna att Sussie Eriksson är en liten favorit. En hel lyckad kväll även fast maten inte var den bästa vi har ätit...!! Nej men nu börjar Melodifestivlen...so got to go!

image4


Strålande huvudvärk.....

Solen har strålat hela dan och det har varit alldeles alldeles....underbart. Men vaknar man med en blixtrande huvudvärk och raspande hals vill man bara dra något gammalt över sig. Tyvärr! Tog en lite promenad med D innan han stack till jobbet och fick lite frisk luft men resten av dan har jag spenderat på soffan.....med persiennerna nere. Äsch då! Har bara surfat runt lite kort på några bloggar och ska svara på kommentarer så fort det slutar susa i öronen och hela rummet snurrar när jag sitter upp. Lite halvjobbigt. 
Jaja sånt är livet, hoppas dock att det inte är långvarigt för på fredag ska vi gå R.E.A på Hamburger börs och då vill man ju inte vara krasslig.
Vill helst vara lite mer kry tills imorrn så jag kan gå till skolan för då står det motorsåg på schemat och en heldag i skogen med brummande maskiner. Jättekul men skit jobbigt, jag brukar vara helt död efter en sån dag så vi får se om det kommer nåt inlägg imorrn. Annars syns vi på fredag då jag är ledig. Nääe nu ska jag äta lite och dricka 168:e koppen te för idag. Tjoho!!

Ha det bra
image3

Konstigheter.....

schhhh....säg inget, men sambon kommer att få hirsch i matlådan imorrn. Undrar hur det kommer att tas emot?

Tisdagstema: Okänd

Mitt bidrag till tisdagstemat denna gång. Framtiden är okänd för alla, vad kommer att hända och kommer jag att bli lycklig. Svåra frågor som inte har något svar. Men jag hoppas att min framtid finns i det jag utbildar mig till nu, trädgårdsmästare. Alla dessa böcker och litteratur är min vardag just nu och jag hoppas att det kommer att vara så i framtiden också. Men som sagt framtiden är okänd.....!


image3

Hur tänkte ni nu?

För en väldans lång tid sen var jag arbets sökande.Jag registrerade mig på Monsters hemsida för att få sådana där matchmail när något som passade mig dök upp. Det var inte många mail som damp ner i min brevlåda direkt men nu så efter ca 2 år har det tydligen dykt upp något som dom tycker passar mig.
Kan upplysa om att jag pluggar till trädgårdsmästare för som dom inte visste det och sökte även då jobbb som trädgårdsarbetare. det här är vad dom tycker att en trädgårdsarbetare ska pyssla med.......


Forskningskommunikatör med nyfikenhet och engagemang för kommunikationsfrågor (Vikariat)



Stiftelsen Lantbruksforskning (SLF) söker en




Forskningskommunikatör med nyfikenhet och engagemang för kommunikationsfrågor (Vikariat t.o.m. 2009-04-30)

Stiftelsen Lantbruksforskning, SLF, är böndernas egen forskningsstiftelse och en del av LRF:s forsknings - och utvecklingsenhet (FoU). SLF:s vision är att stötta det svenska jordbruket och den svenska trädgårdsnäringen med högkvalitativ forskning och utveckling. Läs mer om SLF på http://www.lantbruksforskning.se/. Vi är 7 person inom SLF idag och vi sitter i Nya Böndernas Hus på Kungsholmen i Stockholm.




Du kommer bla att:



  • arrangera mässmontrar och åka på mässor (ca 50 % av din arbetstid)
  • skriva artiklar om aktuella forskningsresultat till hemsida och nyhetsbrev (ca 25 % av din arbetstid)
  • uppdatera hemsidan
  • arrangera konferenser och seminarier
  • arbeta grafiskt i InDesign och Photoshop
  • ta fram olika typer av tryckt material i samarbete med konsulter


Vem är du?


Vi söker dig som gillar att lära dig nya saker, söka reda på och förstå fakta och hitta de bästa sätten att förklara för andra det du själv just har förstått. Du är flexibel i ditt arbete och kan hantera att periodvis jobba mer intensivt. Du tycker om att driva projekt på egen hand, samtidigt som du är lyhörd för att ta tillvara andra personers kunnande och erfarenhet. Du är organiserad och bra på att samordna intressenter inom olika grupper och nätverk. Du är självgående och driftig samt tycker att det är både viktigt och roligt att arbeta för de svenska bönderna.



Vi vill att du har:



  • Universitets/högskolexamen inom kommunikation, journalistik eller media alternativt motsvarande erfarenhet
  • Erfarenhet av att kommunicera komplicerad fakta/information på ett enkelt sätt
  • Erfarenhet av att arbeta med mässor och events


Det är meriterande om du också har:



  • Projektledarerfarenhet
  • Erfarenhet av att arbeta med formgivning i Adobe Indesign och Photoshop.





Ja som sagt det var ju ute jag ville vara på mitt jobb, jobba med kroppen och få känna jorden under fingrarna. Och kan jag ju verkligen göra på det här jobbet känns det som......nej inte mycket! Det enda som har med trädgård att göra är att det är LRF som annonserar ut tjänsten.

Så tack för visat intresse Monster.se men jag måste nog tyvärr tacka för mig.


I'm obsessed!

Måste erkänna att jag för tillfället är helt inne i en period med mycket skrik, panik och gråt.....på TV'n. Helt förstummad följer jag flera familjers kamp med sina hel vilda barn instängda i ett hus, under tiden zappar jag över till förlossningskliniken och ser häpen på när bebisar kläms fram under dramatiska omständigheter....Shit är det det där som väntar!? D blir helt tokig på mig när jag ska se mina "tortyr" program. Men jag kan inte riktigt släppa det, zappar över lite fort när han går ut ur rummet och så tillbaka igen lite senare...jag kanske hinner få se en liten glimt av en lidande kvinna...och en lika lidande man. Kan ju säga på en gång nej jag är inte gravid men tanken och planeringen ligger nära i tiden....eller ja om typ 1 år. Jag vet inte....lite förberedelse kan väl inte skada, eller?


Nu så...

Okej nu äntligen börjar jag komma iordning här inne på bloggen. Har suttit några kvällar nu och fixat och trixat......tillslut så blir det som jag vill ha det.....ett tag iallafall. Vi får se. Ja då gör man ytterligare ett försök att hålla en blogg igång. Ett heltidsprojekt på många sätt. det blir som en liten bebis som behöver omvårdnad och lite kärlek för att inte dö ut. Har haft bloggar tidigare bla på wordpress, som är jättebra, men man kan inte redigera sina stilmallar utan att betala och hmmm ja....nej det har jag ingen lust att göra. Så tillbaka till blogg.se och ett nytt försök här. Hoppas vi ses fler gånger!

RSS 2.0